Platforma za lokalnu, nacionalnu i internacionalnu saradnju Mladost & radost … Približavanje srpskog duhovnog nasleđa savremenom čoveku Približavanje srpske kulturne baštine savremenom čoveku

Humanitarno veče za žrtve zemljotresa u Kraljevu

Mnogobrojnim humanitarnim akcijama koje se širom dijaspore organizuju za pomoć žiteljima Kraljeva, u kojem su tokom nedavnog zemljotresa mnogi stanovnici ostali bez krova nad glavom, nedavno su se pridružili i predstavnici srpske dijaspore u Belgiji.


Predsednik i osnivač Srpskog centra za saradnju Borka Tomić, uz podršku predstavnika dijaspore u Belgiji, organizovala je u utorak 23. novembra humanitarno veče sa kojeg je sav prihod namenjen sanaciji zemljotresom oštećenih kuća porodica Nerić i Marković u Kraljevu.

Apel za pomoć su uputili Borko Nerić i Dragan Marković, koji su poslali fotografije svojih kuća nakon zemljotresa. S obzirom na to da su već neko vreme saradnici SCS, prikupljena sredstva sa humanitarne večeri podeliće njih dvojica.

Pozivu da svojim dobrovoljnim prilozima pomognu žrtvama zeljotresa u Kraljevu, odazvalo se 30 - tak prijatelja, regionalnih predstavnika, predstavnika iz Evropske komisije, Saveta ministara i naših ljudi iz dijaspore.

Ova pojedinačna pomoć kao deo sveopšte solidarnosti sa unesrećenim Kraljevčanima se nastavlja, a želju da pomognu izrazili su i predstavnici Republike Srpske u Briselu.